0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Converse

Изберете категория

Продукти от тази марка

Сonverse Бърз преглед

Сonverse

Кецове

Нормална цена: 24,90 лв.

Special Price 19,90 лв.

Размери:

11 12 13
  Разпродажба

1

Converse

Детски кецове от CONVERSE - култови обувки за почитатели!

В съзнанието на повечето млади родители и техните деца по целия свят думата "кецове", непременно, се асоциира с легендарната американска марка Converse, която от много години произвежда младежки обувки в характерния си стил, присъщ само на марката. Кецовете Converse са се превърнали в класика: можем да признаем марката за основоположник на невероятната мода, произлязла от този вид обувки.

Онлайн магазин за детски обувки Perfection представя на своите клиенти част от продуктовата гама на американската легенда. Каталогът включва не само кецове за деца, но също и детски декоративни обувки, известни  със своята оригиналност, високо качество и достъпни цени.

История на марката

Компанията Converse е основана през 1908 година в Молдън (САЩ) от Маркус Милс Конверс (Marquis Mills Converse), придобил опит в производството на обувки, работейки като мениджър за Boston Rubber Shoe, фирма, специализирана в продажбата специално на зимни обувки.

В първите години от създаването си брандът не изработвал спортни обувки, а производството било съсредоточено в универсалните модели за деца и възрастни, предназначени за всякакви метеорологични условия. През 1915 година CONVERSE пускат на пазара първите специални обувки за тенис, което става значително събитие за спортните среди. Въз основа на тях след две години излиза първата колекция кецове Converse All Star, изключително добре продавани в баскетболните магазини. По-нататъшното популяризиране на марката е свързано с името на легендарния баскетболист Чък Тейлър: през 1921 година се появяват кецовете с неговото име Chuck Taylor All Star  и линията става най-предпочитаната за носене от професионалните спортисти, баскетболните фенове и ученици.

За поредния бум на популярност на марката Converse важна роля изиграл и Холивуд – звездите и други знаменитости били забелязвани обути в All-Star в различни филми, на снимки и премиери. По-късно тези кецове се превърнали в любимата марка на децата и младежите, а също така и символ на младите бунтари през 50-те години. Момчетата ги носили с дънки и тениски, а момичетата с поли, пуловери и тричетвърти чорапи.  

В продължение на целия XX век компанията пуска в производство нова линия „ниски” кецове, дава началото и на серия за облекло и аксесоари. Култовите обувки с марка Конверс са носени от много музиканти, включително легендарните Green Day, Pearl Jam, Ramones, Blondie, Nirvana и Pantera.

Особености на продукцията на марката

В днешно време детските обувки с марка Converse се радват на не по-малко търсене, отколкото е било преди десет или двадесет години. Обувките са предпочитани заради култовата си марка, но трябва да се отбележат и удобството и разнообразието на моделите. Сред българските бебета и техните родители, първите кецове на детето с марка Converse се радват на особен интерес.

Асортимент

  • Обувки. Детските обувки Конверс включват текстилни и кожени кецове с различна височина и удобни маратонки. Неизменна класика остават високите кецове.
  • Декоративни обувки. Ярка серия, отлично допълваща марката Converse. Тези малки обувки за новородени са отлична версия на кецовете на мама и татко. 

Дизайн

Повечето детски обувки на марката са унисекс и могат без проблем да се носят както от момичета, така и от момчета. В колекциите доминират ярките разцветки, но са включени и модели в неутрални цветове. Логото на Конверс – звезда с пет лъча – практически украсява всички продукти на марката.

Качество

Детските кецове на американската марка Converse са известни със своята надежност. Непрекъснатото усъвършенстване на технологиите дава възможност на марката да поддържа репутация на модерен производител на висококачествени, стилни колекции от обувки, дрехи и аксесоари за деца.

Вижте всички марки »

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.