0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога
 

Терлик

Не са намерени продукти, отговарящи на избора.

Чорапи терлик – този небрежен стил „на босо”

Чорапите терлик, известни още като чорапи за маратонки, всъщност са изобретени далеч преди самите маратонки. Първите чорапи тип терлик се появяват още през Втората световна война и макар че тогава те се налагат най-вече заради нуждата да се пести материал, днес тези изрязани чорапи присъстват в гардероба на деца и възрастни поради една основна причина – чорапите терлик са модерни. С чорапи терлик така лесно се постига този небрежен вид „на босо”, без в същото време да се лишава детското краче от подкрепата и защитата на чорапа.

Изрязаните чорапи са идеалния спътник за кецове и маратонки, но те не са само спортен аксесоар - чорапи терлици се носят и с обувките в училищните униформи на редица престижни образователни заведения.

Чорапите терлик за деца трябва да бъдат особено внимателно избирани от грижовните родители, за да се предотварят травми и заболявания на нежните детски крачета. А качеството на избраните чорапи терлик зависи на първо място от материала на изработка. Изрязаните чорапи за деца се изработват от голямо разнообразие от материали, но най-разпространени са памукът, вълната и полиестера. Педиатрите препоръчват малчуганите да носят най-вече чорапи терлик от естествени влакна, тъй като те осигуряват проветривост и притежават естествени антибактериални свойства. Но и синтетиката има своите предимства – чорапите терлик за деца от полиестер например са известни със своята издържливост. Освен това, полиестерните изрязани чорапи се перат лесно и съхнат бързо, а по-ниската им цена също е фактор, който е добре да се вземе предвид.

Детските чорапи за маратонки обаче не се налагат единствено по естетични причини – те са изключително функционални. Поради своята минимална дължина, изрязаните чорапи няма да запотяват крачето в летните жеги. През зимата пък чорапите терлици ще паснат идеално с ботушите, без риск да причинят допълнителен дискомфорт.

Чорапи терлик за маратонки не случайно са предпочитани от децата спортисти по време на усилени тренировки. Осободеният от притискащи тъкани глезен се чувства чудесно с такъв вид чорапи.
Чорапи терлици в разнообразна цветова гама и с интересни десени ще намерите в интернет магазин за детски обувки Perfection. Разгледайте внимателно предложенията на водещи световни и родни производители и направете своя избор на висококачествени чорапи терлици за вашето дете. Доставете на своя малчуган радост и свободни игри с детски чорапи за маратонки и кецове от онлайн магазина за детски обувки Perfection!

Вижте повече