0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога
 

Спортни

Не са намерени продукти, отговарящи на избора.

Детски спортни чорапи – специални чорапи за активни малчугани

Спортните чорапи са много важна част от облеклото на спортуващите деца, очакваме от тях да изпълняват две основни функции: терморегулация и защита на крака от протриване. Малчуганите обикновено се движат далеч повече от майките и татковците си, затова, когато избираме детски спортни чорапи, трябва да имаме предвид и една допълнителна роля на този вид чорапи. При по-активно физическо натоварване, като бягане, дълго ходене или каране на ролери, е необходимо детските спортни чорапи да попиват излишната влага от стъпалата.

Детски спортни чорапи се изработват от широка гама материали, но най-обичайните са памук, вълна и бамбук. Тези видове спортни чорапи задоволяват напълно първите две изисквания, но не винаги успяват да се справят с влагата. Така се създава опасността не само от протриване и образуване на мазоли, но и от развитие на бактерии.

Терморегулиращи детски спортни чорапи са най-новото предложение на водещи световни и родни производители, идеално пригодени за по-активните палавници.
Детски спортни чорапи от традиционни материали или детски термо чорапи в различни номера и в богата цветова гама можете да намерите в каталога на специализирания магазин за детски обувки Perfection.

Чорапите за малчуганите, влюбени в спорта, трябва да отговарят и на други основни изсиквания – да са подсилени, с двоен ластик и специална здрава плетка.
Детските спортни чорапи с плосък шев на петите предотвратяват протъркването, а еластичните вставки на свода на стъпалото и около глезена фиксират спортните чорапи и не позволяват те да се смъкват.
Спортните чорапи за деца с широк ластик също предотвратяват свличането, като в същото време не стягат и не причиняват неудобство. За да избегнат бързото износване на спортните чорапи, водещите производители добавят по-силни нишки в местата, подложени на най-голямо натоварване.

Чорапите за спорт за деца от синтетични материали притежават едно важно преимущество пред чисто естествените такива – те изсъхват по-бързо, и затова се справят по-ефективно с потенето при физически натоварвания. Въпреки това, ако предпочитате 100 % естествените материали, памучните детски спортни чорапи са идеални при не чак толкова активни спортни занимания.

Детски спортни чорапи, предназначени за професионални спортни занимания се произвеждат с помощта на най-съвременни технологии и материали и затова цената им е малко по-висока от обичайните детски чорапи. Заслужава си да се отбележи обаче, че те имат и по-дълъг срок на годност, а и предотвратяват неприятни проблеми и заболявания на стъпалата.

Спортни чорапи за натоварени тренировки на децата или елегантни детски чорапи от естествени материали като памук и коприна ще намерите на страниците на онлайн магазин за детски обувки Perfection, а и ще си спестите досадното търсене из целия град!

Вижте повече