0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога
 

Обувки

106

106

Правилният избор на детски обувки – сигурен залог за здрави деца

Детските обувки са важен продукт, изискващ голямо внимание от страна на родителите при покупката им. Обувките за деца често трябва се сменят, тъй като краченцата на детето през първите години от живота му растат много бързо. Често обувчиците се оказват вече малки дори за един сезон. Правилно подбраните детски обувки осигуряват на детето комфорт при ходене. С правилният им избор родителите могат да бъдат сигурни, че крехките крачета ще се развиват правилно и ще спомогнат да се избегнат проблеми като плоскостъпие или проблеми с опорно-двигателния апарат.

Особености на дизайна
Обувките за деца имат много особености, които следва да се вземат предвид при покупка. Първото нещо, което привлича вниманието на децата е техният дизайн. Празничните обувки се оказва, че най-често желани от най-малките деца. Дизайнерите обичат тези обувки и ги украсяват изключително оригинално със всякакви детски щампи, елементи и ярки цветове, които толкова много се харесват на суетните хлапета. Спортните обувки са много популярна категория. Обувките за деца от този вид не се различават от тези на възрастните по отношение на структурата. Добре подплатената част при петата и поддръжката на свода на стъпалото са основните им характеристики.

Ежедневните модели могат да бъдат доста различни по отношение на дизайна. Спортно-елегантните обувки са предпочитани от тийнейджърите. Моделите обикновенно са изпълнени с фантазия и покриват очакванията на всички възрастови групи. В ежедневните обувки за тийнейджъри преобладават металните елементи, бляскави елементи, интересни цветни щампи и шевове. Разбира се традиционните черен и кафяв цвят никога не излизат от мода, поради което така широко се използват от дизайнерите на различни марки. Модерните детски обувки се считат за неразделна част от образа на съвременното дете.

Избор на обувки за деца според сезона
Огромно значение в избора на обувки за детето има годишния сезон. През зимата детските обувки трябва да издържат на ниски температури и да имат отлични топлоизолационни свойства. Много съвременни производители правилно предполагат, че мембранната тъкан е най-добрият материал за производство на зимни изделия. Обувки от мембрана не пропускат влагата и напълно защитават краката от намокряне. Топлите обувки за деца могат да бъдат подплатени с естествени материали като вълна и кожа или топла вата и текстил. Добрата изолация ще помогне на детето да не чувства дискомфорт в по-студените дни. Есента и пролетта са често комбинирани от производителите в една категория. Тези обувки са най-широко разпространени в България. Есенните обувки за деца са изработени от висококачествена кожа, набук или велур. Тези обувки са винаги на мода, което е неоспоримо предимство. Все по-популярни за нашите географски ширини стават детските обувки изработени от гума. Водоустойчивата структура на каучука е идеална за все по-честите и проливни валежи. Дизайнерите на повечето родни и световни марки са истински виртуози в направата на красиви модели детски гумени обувчици. Лятото в България, за съжаление, не е особено дълъго, но изисква сериозна подготовка на детския гардероб. Летните детски обувки най-често са изработени от лек текстил. Предимството на такива обувки е дишащата структура, която не възпрепятства естествения топлообмен. Всяка известна марка има в своя каталог моделчета детски обувки от този вид. Детските обувки за горещо време могат да бъдат направени и от естествена кожа, ако са достатъчно отворени.

Интернет магазин за детски обувки Perfection предлага на своите клиенти богат асортимент от детски обувки. На страниците на онлайн каталога родителите, а защо не и самите деца, лесно могат да намерят подходящ за всеки вкус и бюджет вариант.

Вижте повече