0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога
 

Маратонки ролери

Не са намерени продукти, отговарящи на избора.

Маратонки ролери за юноши: мечтата на всяко дете се превърна в реалност

Както повечето гениални открития в историята и маратонките с колелца – мечтата на милиони деца и юноши по света, са открити съвсем случайно. Американецът Роджър Адамс видял гениалното изобретение насън и по ирония на съдбата, то донесло огромен успех на производителите на тази новост по цял свят. През 2000 година никой не бил чувал за подобни маратонки и именно тогава на Адамс му дошла идеята, че не е задължително всеки път да се преобуваш, когато искаш да караш ролери. Това щяло да се избегне, монтирайки колела в обикновените ежедневни обувки и снабдявайки ги с механизъм за прибиране и изваждане на колелцата. И тази идея заработила на сто процента! Колелцата, скрити в маратонки, станали буквално революция, засенчвайки със своята универсалност и уникалния дизайн на най-модерните ролери.

Механизъм на действие. Похабявайки редица чифтове маратонки закупени от магазина, Роджър установил идеалното място, на което трябва да бъдат разположени колелцата, а именно петата. Резултатът от работата на изобретателя бил изпробван от сеседските деца, които обичали да карат ролери. Те били просто във възторг от тази прекрасна новост. Така Роджър Адамс успял да създаде това, което по-късно донесло милиони долари и освен това признателността на децата и тийнейджърите по целия свят. Системата на тези удивителни маратонки ролери е изключително проста. Колелата се прибират в подметката и по никакъв начин не възпрепятстват ходенето, а когато тийнейджърите имат желание да преминат от ходене към каране на ролери, трябва просто да натиснат малко бутонче на петата и ето, че вече могат да се пързалят по улицата.

Маратонки ролери за тинейджъри – как изглеждат те днес?
Към днешна дата, различните модели маратонки ролери за юноши се продават в над 50 страни, а в България можете да ги намерите в специализираните магазини за детски обувки Perfection. При това продажбите на тези маратонки с колелца растат всяка година. Защо тийнейджърите ги харесват? Карането на тези маратонки ролери е весело и интересно, а и са невероятно улеснени за ползване: колелата лесно се изваждат и лесно се прибират, превръщайки се в обикновена обувка за секунди. Те могат да се карат, както на улицата, така и в закрити помещения.

Дали Роджър е знаел, че създавайки своето изобретение, ще стимулира развитието на ново младежко увлечение, което ще се превърне в цяла субкултура? Разбира се, той е знаел, че изобретението му ще предизвика сензация, но със сигурност не е разчитал на такъв грандиозен успех, защото днес много от любителите на маратонките ролери за юноши гордо наричат себе си степрайдъри, събират се в отбори и посвещават немалко време, тренирайки и развивайки своите умения и начин на каране. Освен всичко това, маратонките ролери са един вид знак за напредък и мода, както и стилен атрибут за юноши и деца. По света са известни и редица състезания по пързаляне с маратонки с колелца, по време на които юношите и девойките показват своето майсторство и се борят за титлата „най-добър степрайдър“ в училището, квартала или дори в града.

Вижте повече