0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Грижа за обувките

 

11 съвета за правилна грижа за детските обувки

Защо трябва редовно да се грижим за обувките си? Отговорът е очевиден – за да удължим срока им на експлоатация и да запазим функционалността им. Ако обичаме обувките си, и те ще ни отвърнат със същото и ще ни служат вярно.

Детските обувки логично са подложени на огромно напрежение и много рискови ситуации в процеса на експлоатацията им. За да служат по-дълго, освен препоръката за минимално издевателство от палавите деца над тях, те имат нужда от правилна и редовна поддръжка.

Още от най-ранна възраст трябва да учим децата как да пазят и да се грижат за обувките си като, разбира се, съобразяваме задачите с възрастта им. С какво да започнем? Първо да обясним на малчуганите как да се обуват правилно, с помощта на обувалка. Да им покажем, че като свалят обувките не трябва да дърпат задната им част – първо да разхлабят добре връзките или катарамите, а след това да ги свалят, придържайки с ръка. Прочети още

 


Грижа за обувките – най-ефективните съвременни продукти и народни рецепти

Гамата продукти за грижа за обувките, с които разполагат съвременните родители, е изключително разнообразна. Всички тези средства, обаче, могат да бъдат разделени условно на няколко категории.

Първата от тях са почистващите продукти – чрез тях се отстраняват замърсяванията и се подготвя кожата за последваща обработка с вакса или крем. Най-удобна за използване е специалната почистваща пяна за различни видове обувки.

Следваща категория са продуктите, подхранващи кожата – те допринасят за нейната пластичност. Най-съвременните средства са водоемулсионни на основата на восъка, а препаратите от по-старо поколение са на основата на мазнините. Прочети още

 


Как правилно да се грижите за детските апрески

Цената на качествените апрески, изработени с помощта на специалните мембранни материали, прави тяхното закупуване рационално, но и някакси ни се иска тяхната по-продължителна експлоатация. За да удължите възможно най-дълго срока им на използване и да направите носенето им максимално комфортно за детето, трябва да се грижите правилно за тях.

За да разберете на какво се основават по-долу описаните препоръки, е достатъчно да си припомним принципа на мембраната. Накратко – изпаряването на влагата, излъчвана от тялото, прониква през мембраната и се натрупва в слой - абсорбент. Оттам влагата се изпарява частично през материала на повърхността на апреските и частично през мембраната, преминавайки обратно. Последното е най-добре да се случи в момент, в който апреските не се носят. Прочети още

 


Как правилно да почистите велурените обувки на детето

Велурените обувки са първенци в избора на обувки за тържества и специални поводи в детската градина и училище и винаги са на мода. Велурените обувки и ботуши са стилни и забележими и любителите им не се спират дори и пред перспективата за особените грижи за тях. И така: Как правилно да почистим обувките от велур на детето?

Основни правила за грижа за обувките от велур

Преди детето Ви да обуе обувките от велур за първи път, трябва да ги обработите със специален наноспрей, който оставя на повърхността тънък прозрачен филм. Той ще ги защити от влага, прах и сняг и ще улесни последващите грижи за тях. Процесът на обработка се повтаря всеки път след изсъхването на велура.

Абсолютно е забранено да почиствате или миете велурените обувки със средства за грижа за кожени обувки, тъй като велурът е много деликатен и това може окончателно да погуби красотата му. Прочети още

 


Как да се грижим за гумените ботуши на децата

Всички ние искаме вещите ни да ни служат по-дълго време и при това да остават на вид същите като в деня, в който сме ги закупили. Това е така, особено когато се отнася за детското облекло и обувки. Въпреки че гумените ботуши са много устойчиви и здрави, те също могат да се похабят, особено когато децата прекалят с игрите в дъждовните дни, а после не се погрижат правилно за тях.

Производителите създават модели детски гумени ботушки, които струват значително по-малко от кожените обувки, а това поражда нарастващото им търсене. Така че, баналните преди време детски непромокаеми ботуши вече са си направо твърде привлекателни и модни, а цената им си остава ниска.

Това, което трябва да знаете за гумените ботуши, за да могат те да бъдат носени докато кракът на детето не порасте, е следното: тези ботуши, които сте закупили и наричате „гумени ботуши“, са изработени в действителност от ПВЦ. Този материал има редица преимещуства и голяма част от ежедневните градски обувки са изработени от него. Прочети още

 


Грижа за обувките от естествена кожа

Мнозина смятат, че закупуването на супер скъпи и надявайки се качествени обувки от естествена кожа в магазините на световно известни марки ги застрахова от кратката и неефективна употреба на обещаващите нови придобивки. Но това изобщо не е вярно. Устойчивостта на износване, функционалността и удобството на всяка обувка се определят не само от внушителната цифра на етикета с цената и престижната марка върху самия продукт, но и от правилната грижа за тях. Основните критерии за такава грижа са постоянството и адекватността на прилаганите аксесоари за обувки.

Предлагаме Ви да се въоръжите с полезна информация, която е предназначена да направи Вашето „сътрудничество“ с един или друг чифт обувки дълго и ползотворно!

Избор на козметика за обувки

Моля не икономисвайте от такива средства, освен ако не искате черните обувки на детето Ви изведнъж да позеленеят! Експертите смятат, че разходите за козметични продукти трябва да са 10% от стойността на обувките, за които са преназначени. Прочети още

 


Грижа за обувките от изкуствена кожа

Днес технологиите отбелязват такъв напредък, че изкуствената кожа трудно се отличва от естествената. В грижата за обувките от изкуствена кожа присъстват познатите процедури: първо – почистване, второ – подсушаване, трето – нанасяне на вакса, и четвърто – полировка.

Освен традиционните по състав кремове и спрейове, призвани да подхранват връхния слой на обувките, съществуват и по-непознати продукти: почистващи препарати за обувки, специален сапун, средства, придаващи блясък или служещи за омекотяване и разтягане на обувките и, разбира се, дезодоранти.

Като говорим за препаратите е добре да се обърне внимание и на инструментите: четки с различна степен на твърдост, гъби, специални ластици и не на последно място - обувалки. Научете детето непременно да използва обувалката, когато слага обувките си, и никога да не ги събува, настъпвайки задния им край. Прочети още

 


Грижа за обувките от лачена кожа

Лачените обувки за деца никога няма да излязат от мода – те са толкова изискани, ефектни и придават празничност на всеки тоалет!

За съжаление, ако не се грижим правилно за лачените обувки на детето, те се съсипват много бързо, лакът се напуква, и обувките губят своята красота. Затова е важно не само да се полагат нужните грижи за лачените обувки, но и да научим детето да внимава как, къде и кога да ги носи.

Ако вече детето Ви е горд собственик на чифт лачени обувки, помнете – то не трябва да ги слага в най-големите жеги! При температури над 25 градуса по Целзий лачената повърхност се разтяга, губи първоначалната си форма и гъвкавост и започва леко да се напуква. Има и друга причина детето да избягва да слага лачените си обувки в най-горещите летни дни – краката му ще се изпотят, защото лачената кожа не пропуска добре въздуха и влагата. Така има риск от развитие на гъбична инфекция. А ако вече детето е имало гъбички, нека то да носи лачените си обувки колкото се може по-рядко. Прочети още

 


Правилни грижи при почистване на детските текстилни обувки

Децата нямат навика да се пазят и когато носят своите текстилни обувки, те са интензивно изложени на въздействието на вода, износване, мръсотия, влага и други фактори на външната среда. Затова е важно Вие и детето правилно да се грижите за тях. Ако не осигурите необходимите грижи за обувките, то те бързо ще изгубят своя привлекателен външен вид и ще станат неизползваеми.

Правилните и пълноценни грижи за текстилните обувки са невъзможни без специализираните за тази цел средства. Също както при конвенционалната козметика, не бива да икономисвате от средствата за грижа за текстилни обувки, защото често неправилната им поддръжка води до покупката на нов чифт обувки. Необходима Ви е класическа обувна козметика - крем за обувки на базата на органични разредители. В състава на кремовете за текстилни обувки най-често влизат восък, церезин, различни разредители и бои. Прочети още