0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как да се грижим за гумените ботуши на децата

Всички ние искаме вещите ни да ни служат по-дълго време и при това да остават на вид същите като в деня, в който сме ги закупили. Това е така, особено когато се отнася за детското облекло и обувки. Въпреки че гумените ботуши са много устойчиви и здрави, те също могат да се похабят, особено когато децата прекалят с игрите в дъждовните дни, а после не се погрижат правилно за тях.

Производителите създават модели детски гумени ботушки, които струват значително по-малко от кожените обувки, а това поражда нарастващото им търсене. Така че, баналните преди време детски непромокаеми ботуши вече са си направо твърде привлекателни и модни, а цената им си остава ниска.

Това, което трябва да знаете за гумените ботуши, за да могат те да бъдат носени докато кракът на детето не порасте, е следното: тези ботуши, които сте закупили и наричате „гумени ботуши“, са изработени в действителност от ПВЦ. Този материал има редица преимещуства и голяма част от ежедневните градски обувки са изработени от него.

Има само един интересен недостатък на поливинилхлорида – той е неустойчив към въздействието на мазнини, не понася бензин и алкални вещества. От друга страна ни е трудно да си представим ситуация, в която обувките на детето ни могат да бъдат опръскани с наситена мазнина или литри алкохол и бензин. Въпреки това, трябва да запомните следното: не трябва да допускате съприкосновение на гумените ботуши на детето с такива „полезни” материали.

Като цяло грижата за подобни обувки е проста: цялата мръсотия лесно се измива с вода, достатъчно е след всяка разходка да ги избършете с влажна кърпа или да ги изплакнете под течаща топла вода и те ще станат отново като нови. Можете да придадете блясък с помощта на вазелин – няколко капки се нанасят върху суха кърпа и с нея се полира повърхността на чистата и предварително подсушена обувка.

Не бива да забравяте, че преимуществото на гумените ботуши да изолират и да не пропускат вода означава също, че във вътрешността на ботуша може да се образува влага от изпотяването на детското краче. Затова след всяко обуване тези обувки трябва стрателно да се изсушат, при това този процес трябва да е естествен – в никакъв случай не поставяйте ботушите до радиатори или други източници на топлина, преките слънчеви лъчи също могат да ги повредят. Ако ботушите имат подвижни стелки, то те трябва да се извадят и изсушат отделно.

В случаите, когато носите гумените ботуши често, могат да ви потрябват специални средства за отстраняване на миризмата. На пазара има спрейове и пудри, а също така и различни народни средства (спирт, сода, активен въглен). Освен това, ако детето се поти повече трябва да се консултирате с лекар и да прилагате противогъбични препарати за външна употреба, но това е свързано повече със здравето на детето, отколкото с грижата за самите обувки.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.