0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Правилни грижи при почистване на детските текстилни обувки

Децата нямат навика да се пазят и когато носят своите текстилни обувки, те са интензивно изложени на въздействието на вода, износване, мръсотия, влага и други фактори на външната среда. Затова е важно Вие и детето правилно да се грижите за тях. Ако не осигурите необходимите грижи за обувките, то те бързо ще изгубят своя привлекателен външен вид и ще станат неизползваеми.

Правилните и пълноценни грижи за текстилните обувки са невъзможни без специализираните за тази цел средства. Също както при конвенционалната козметика, не бива да икономисвате от средствата за грижа за текстилни обувки, защото често неправилната им поддръжка води до покупката на нов чифт обувки. Необходима Ви е класическа обувна козметика - крем за обувки на базата на органични разредители. В състава на кремовете за текстилни обувки най-често влизат восък, церезин, различни разредители и бои. Кремът попива по-трудно, затова е необходима допълнителна обработка на текстилните обувки с четка. Кремовете за поддръжка на текстилни обувки могат да бъдат както цветни, така и безцветни. С цветните кремове за обувки се почистват съответните тонове обувки, а с безцветните могат да се чистят всички цветове текстилни обувки.

Също така, трябва да се отбележи, че текстилните обувки са изключително популярни, особено през лятото. Те са много леки и удобни и са идеално допълнение за детските дрешки. Също така, текстилните материали се отличават с хигиенни свойства, което създава комфорт и удобство на краката.

За да могат текстилните обувки да послужат по-дълго на детето Ви, запазвайки прекрасния си външен вид, е необходимо да се спазват няколко правила за правилна грижа за тях.

Грижата за текстилните обувки се свежда до факта, че те трябва внимателно да се подбират по размера и широчината на детското краче. Прекалено свободните обувки ще се деформират прекалено бързо, а върху тесните обувки ще се появят некрасиви гънки, от които трудно можете да се избавите. Затова при избора на обувки от текстил трябва да обърнете внимание и да имате предвид индивидуалните особености на стъпалото на детето Ви.

Грижата за текстилните обувки, също така, предполага, че е препоръчително те да се носят само в сухо и топло време. Суграшицата и дъждът могат да деформират даже и най-качествените обувки, дори ако те са обработени със специални водоотблъскващи средства. Важно е също да се отбележи, че текстилът се зашива допълнително и местата на шевовете не са водоустойчиви.

При грижата за обувки от текстил следва да се отчете факта, че те трябва да се носят от децата възможно най-внимателно. Научете детето Ви да се събува внимателно и да не си настъпва петата, а при обуване е необходимо да се използва обувалка.

Ако детето е намокрило или изцапало текстилните си обувки, то не трябва да ги носи докато не изсъхнат напълно. Чак след това те трябва да се обработят със суха четка. Сушенето на текстилните обувки може да се извършва с помощта на специални калъпи, далеч от отоплителни уреди и радиатори.

В нашето съвремие много фирми предлагат специални продукти за грижа за текстилни обувки. Те могат да освежат цвета и външния вид на дадения материал. Освен това, тези средства облекчават почистването и спомагат за отблъскването на вода и мръсотия, а също така, премахват и различни петна и замърсявания. След обработката със специална течност, обувките ще станат приятни на допир и с ярки цветове. Почистващите средства за текстилни обувки, както вече веднъж отбелязахме, трябва да се подбират според вида на материала, от който са изработени обувките.

В допълнение към всичко останало, можем да добавим, че няма да е излишно в домакинството Ви да има такива продукти като: специални спрейове, гъбички за обувки, възстановители на цвета, различни видове четки и други подобни средства за поддръжка на обувки. Отделно следва да отбележим дезодорантите за обувки, тъй като голяма част от тях имат антибактериални свойства. В интернет магазин за детски обувки Perfection можете да закупите най-популярните средства за грижа за обувките на различни марки, които отлично се справят с различни проблеми, свързани с обувките.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.