0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как правилно да почистите велурените обувки на детето

Велурените обувки са първенци в избора на обувки за тържества и специални поводи в детската градина и училище и винаги са на мода. Велурените обувки и ботуши са стилни и забележими и любителите им не се спират дори и пред перспективата за особените грижи за тях. И така: Как правилно да почистим обувките от велур на детето?

Основни правила за грижа за обувките от велур

Преди детето Ви да обуе обувките от велур за първи път, трябва да ги обработите със специален наноспрей, който оставя на повърхността тънък прозрачен филм. Той ще ги защити от влага, прах и сняг и ще улесни последващите грижи за тях. Процесът на обработка се повтаря всеки път след изсъхването на велура.

Абсолютно е забранено да почиствате или миете велурените обувки със средства за грижа за кожени обувки, тъй като велурът е много деликатен и това може окончателно да погуби красотата му.

Велурените обувки не са предназначени за мокро време и най-вече за дъжд. Също така не е препоръчително детето да ги носи при дълги преходи по прашни улици. Не забравяйте, че влагата и прахът – това са най-големите врагове на велура, така че това по-скоро е обувка за повод, отколкото за интензивна ежедневна употреба.

Това често бива пренебрегнато, понеже повечето обувки от велур са много меки и удобни. В този случай трябва да спазите правилата за ежедневните грижи за обувките от велур.

Ежедневни грижи

Почистването на такива обувки трябва да става изключително внимателно, за да не увредите миниатюрните косъмчета и да развалите външния вид на обувките. За правилното почистване на велурените обувки през зимата е достатъчно просто да изтръскате снега, да изтъркате ботушите с бархетна кърпа и да ги оставите да изсъхнат на стайна температура без да използвате електрически уреди при сушенето.

Можете да използвате специален почистващ спрей, за да премахнете праха от обувките през лятото – той се нанася на повърхността и се разпределя с кърпа, след няколко минути се премахва и обувките се оставят да съхнат.

Ако обувките са се нацапали, то най-добре е да ги почиствате чак след като изсъхнат. Това става със специална за целта твърда четка.

Ако обувките имат петна, то те могат да се отстранят с помощта на специални почистващи препарати за велурени обувки или със специален ластик, който повдига косъмчетата на велура. Омазнените и лъщящи участъци се третират с памучен тампон, напоен с течен амоняк, а след това се обработват с ластик или гумена четка.

За да повдигнете залъсканите власинки на велура, можете да почистите обувките с помощта на водна баня – за тази цел обувките трябва да се запарят с гореща вода, а след това да се изтъркат с мека кърпа. Това ще възстанови външния вид на обувките от велур.

Тези няколко прости съвета ще Ви помогнат в грижата за велурените обувки на Вашето дете, ще продължат срока им на ползване и задълго ще съхранят красивия им външния вид.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.