0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Избор на детски обувки

Как правилно да изберем детските обувки

През първите години от живота, когато децата не могат още да преценят и обяснят на родителите си, че обувките вече са им малки, и че някъде им убива или стиска, е необходимо кракът на детето редовно да се измерва – примерно около 1 път на три месеца. Това ще Ви позволи да се убедите, че размерът на сандалите или обувките, които то носи, е подбран правилно по дължина и широчина. Правилно избраните детски обувки не трябва да безпокоят детето Ви. Те не трябва да притискат стъпалата, нарушавайки кръвообращението, предизвиквайки деформации, появата на мазоли или натърквания. Детските обувки трябва да съответстват на особеностите на стъпалото и да не възпрепятстват неговото естестевно развитие.

Много важно е да се отчете фактът, че в детската обувка трябва да има достатъчно пространство между големия пръст на крака и вътрешната повърхност. Това пространство позволява на стъпалото да се разпростира спокойно при извършването на всяка крачка, а също така осигурява място за растеж на стъпалото. Прочети още

 


Обувки за детската градина – какво трябва да знаем за избора им

На всеки родител рано или късно му се налага да си зададе въпроса „Какви обувки да осигуря на детето за детската градина?”. Тази дилема въобще не е тривиална – всички знаем, че обувките играят важна роля за правилното развитие на малките крачета. В допълнение към това, се стараем да осигурим на малчуганите максимално удобство за целия ден, а и да ги предпазим от простуди.

Какви критерии да следваме, когато избираме обувки за детската градина?

  • Ясно е, че обувките за детската градина често ще се сменят, а за цапането въобще да не говорим. Затова те трябва да са лесни за почистване и сушене. Добре е и да са сравнително евтини, но не за сметка на качеството;
  • Задължително е обувките за детската градина да са изработени от качествени материали и да са със здрав шев;
  • Педиатрите препоръчват обувките за детската градина да са с леко подсилен заден фронт – така се осигурява поддръжка за нежното краче; Прочети още

 


Как да изберем гумени ботуши за детето

Когато бяхме малки обувахме гумени ботуши без всякакво удоволствие, защото те бяха скучни и изключително грозни. Но сега нещата определено не стоят по този начин – съвременните деца могат да се похвалят с избор от огромно многообразие от удобни, цветни и даже елегантни гумени ботуши. Вашето дете нуждае ли се от такива ботуши и как да изберем гумени ботуши за деца?

С какво са интересни гумените ботуши?

На пазара се появиха уж нови, но всъщност – позабравените стари гумени ботуши, които днес са на върха на популярността сред малките деца. Всичко това е, защото тези ботуши са изключително удобни и добре защитават детските стъпала в дъждовно време. В такова време здравето на децата е силно застрашено, затова е необходимо да пазим организма им от различни видове заболявания. Тези пролетно-есенни ботуши са създадени за борбата с най-разпространеното явление през тези сезони – борбата с простудите. На всички е известно, че ако простудим краката си ще започне да ни боли гърлото. Прочети още

 


Как да изберем маратонки за детето

По време на разходка децата играят, скачат, бягат. Ако едно малко детенце е толкова пълно с енергия, то какво остава за по-големите. Те просто не се спират. И това е прекрасно, понеже нашите деца се развиват и растат, те изучават заобикалящия ги свят. А ние трябва да се погрижим за тях, осигурявайки им всички условия, удобни и подходящи дрехи и най-важното – удобни обувки. Затова няма да ни се размине без покупката на маратонки.

Детските маратонки трябва да се избират по няколко признака.

Първо: Хубавите маратонки са леки, всичките им шевове са равни и прилежни. Задната част задължително трябва да бъде твърда. При покупката обърнете внимание на горния шев на петата – той задължително трябва да бъде мек.

Второ: Маратонките трябва да бъдат еластични, а вдлъбнатините, които се образуват при ходене върху подметката трябва бързо да изчезват. Прочети още

 


Как правилно да изберем зимни детски обувки

Преди да настъпи приближаващата зима родителите започват да се замислят какви обувки да купят на своите деца. Това е така, защото единствено правилно избраните ботушки ще осигурят на детето не само топлина за крачетата, но и удобство при ходене и здраве.

Според статистиката, 90% от децата се раждат с абсолютно здрави стъпала. От родителите зависи дали кракът ще си остане такъв или не. Така, например, честото носене на обувки без абсолютно никакъв ток може да доведе до плоскостъпие, а прекалено тесните или големи обувки – до замръзване на краката. Съществуват няколко критерия, към които трябва да се придържате при избора на детски ботуши: размер, материал, подплата, стелка и подметка.

Размер на детските обувки. За да определите правилно размера на обувките е необходимо детето да ги мери в изправено положение. Подходящият размер е този, при който остава разстояние до 1,5 см. между пръстите и носа на ботуша. Прочети още

 


Как правилно да изберем летни обувки за детето

Лятото е време за дълги разходки, пътувания, отпуска на морето и много други дейности на открито. В зависимост от това как ще протече ваканцията за детето, то ще има нужда от различен тип обувки. По света използват различни типове летни обувки, някои от тях доста екзотични за нашите ширини. Различните видове летни обувки, популярни сред децата в България са: сандали, чехли, кроксове, джапанки, летни обувки и мокасини и разбира се къде без летните маратонки и кецове.

Как да изберем летни детски обувки

Обувките за деца трябва да бъдат качествени, удобни, безопасни и красиви. Много родители си задават въпроса: трябва ли летните обувки да имат ортопедични качества? Отговорът на този въпрос зависи от това дали детето изобщо трябва да носи такъв тип обувки. Ако ортопедът на детето е направил необходимите изследвания и е преценил, че детето има деформация, изискваща носенето на ортопедични сандали, то те трябва да имат такива ортопедични свойства като: твърда задна част, анатомична стелка, невисок ток, еластична подметка, здрави закопчалки. Прочети още

 


Как да изберем обувки за футбол на детето?

Обувки за футбол – ясно е, че ако не са красиви, качествени и удобни, няма да успеете да накарате малкия спортист да отиде на тренировка, а още по-малко да изяви таланта си на игрището. Но как да изберете подходящите обувки за футбол за детето?

Какво трябва да знаем, когато купуваме обувки за футбол?

Обувките за футбол трябва, преди всичко, да са съобразени с терена, по който детето ще тича. Много зависи от повърхността – дали ще играе на спортна площадка, в зала с твърдо покритие, на изкуствена или естествена трева, или просто пред блока.

Ако детето играе на твърда земя, изберете обувки със съвсем малки шипове, а може да му купите и кецове или маратонки. Не взимайте бутонки с шипове на детето, ако мачът ще се състои върху асфалт – ще му бъде изключително неудобно. По-добре се спрете на маратонки с почти плоска подметка. Бутонки със средни или малки шипове се препоръчват, ако детето ще тича по изкуствена трева.

При естесвена трева ви съветваме да изберете по-големи шипове. Прочети още