0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как да изберем гумени ботуши за детето

Когато бяхме малки обувахме гумени ботуши без всякакво удоволствие, защото те бяха скучни и изключително грозни. Но сега нещата определено не стоят по този начин – съвременните деца могат да се похвалят с избор от огромно многообразие от удобни, цветни и даже елегантни гумени ботуши. Вашето дете нуждае ли се от такива ботуши и как да изберем гумени ботуши за деца?

С какво са интересни гумените ботуши?

На пазара се появиха уж нови, но всъщност – позабравените стари гумени ботуши, които днес са на върха на популярността сред малките деца. Всичко това е, защото тези ботуши са изключително удобни и добре защитават детските стъпала в дъждовно време. В такова време здравето на децата е силно застрашено, затова е необходимо да пазим организма им от различни видове заболявания. Тези пролетно-есенни ботуши са създадени за борбата с най-разпространеното явление през тези сезони – борбата с простудите. На всички е известно, че ако простудим краката си ще започне да ни боли гърлото.

Гумените ботуши са особено популярни в Европа. В Лондон и Венеция трудно можеш да се разминеш без тях: първо, заради честите валежи и второ – честото повишаване на нивото на водата над установеното за града. В нашата страна, поради обилните напоследък валежи, те също биха били много полезни, затова не забравяйте да закупите гумени ботуши за себе си и за Вашето дете.

Популярността на гумените ботуши

Избирайте ботуши от качествени материали – те са водоустойчиви и не позволяват на водата да се просмуква вътре в обувката, дори при по-продължително носене.

Когато мерите, гледайте обуването и събуването им да не представляват особено усилие за детето. Размерът на обувката трябва да бъде малко по-голям от големината на стъпалото – децата растат бързо, а също така можете да обувате чорапи с различна дебелина в зависимост от времето.

За удобство на стъпалото стелката трябва да е памучна. Също така можете да ги използвате с допълнителна стелка от натурална вълна – това ще осигури топлина за детските крачета.

Подметките трябва да бъдат устойчиви и да не се пързалят – по време на дъжд повърхностите стават хлъзгави, а все пак е важно детето да не пада точно в локвите. Обърнете внимание на начина на залепяне на ботушите – лепилото трябва да бъде добро, супер водоустойчиво, а стелките трябва да са залепени идеално равно. Ако ботушите се разлепят и започнат да пропускат вода, то от тях няма да има никакъв смисъл.

Съвременният дизайн на гумените ботуши за деца е много разнообразен. Можете да изберете всякакъв модел и цвят – от ярки до неутрални, с различни фигурки или елементи, с любими детски приказни герои или в модерен графити стил. Нека Вашето дете да избере своя модел и да носи ботушките си с удоволствие.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.