0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как да изберем обувки за футбол на детето?

Обувки за футбол – ясно е, че ако не са красиви, качествени и удобни, няма да успеете да накарате малкия спортист да отиде на тренировка, а още по-малко да изяви таланта си на игрището. Но как да изберете подходящите обувки за футбол за детето?

Какво трябва да знаем, когато купуваме обувки за футбол?

Обувките за футбол трябва, преди всичко, да са съобразени с терена, по който детето ще тича. Много зависи от повърхността – дали ще играе на спортна площадка, в зала с твърдо покритие, на изкуствена или естествена трева, или просто пред блока.

Ако детето играе на твърда земя, изберете обувки със съвсем малки шипове, а може да му купите и кецове или маратонки.

Не взимайте бутонки с шипове на детето, ако мачът ще се състои върху асфалт – ще му бъде изключително неудобно. По-добре се спрете на маратонки с почти плоска подметка.

Бутонки със средни или малки шипове се препоръчват, ако детето ще тича по изкуствена трева.

При естесвена трева ви съветваме да изберете по-големи шипове. Ако малкия спортист играе по тревата без шипове, усещането ще е, като че бяга върху плитък сняг. Ще се съгласите, че това би било доста неудобно.

Обувките за футбол трябва да се избират много внимателно. Футболът е динамична игра и натоварването върху краката е значително. Затова обувките за футбол трябва да са меки, гъвкави и много здрави.

След като определите модела, е време да уточните и размера. Футболни обувки, които не прилепват плътно към крака, не само ще са неудобни, но може и да предизвикат травми или мазоли.

Обувките за футбол не трябва да стягат, нито да хлопат на крака. Убедете се, че не остава луфт между стъпалото на детето и обувката. Кракът на детето не трябва да е нито твърде свободен вътре, нито прекомерно притиснат от върха и стените на обувката. И се примирете, че колкото и вярно да ги мерите, скоро пак ще купувате обувки за футбол на малкото си спортистче. Все пак си имате убийствена комбинация в къщи – дете което расте бързо като гъбка, изобщо не пази, а за капак е страшно енергично.

Новите обувки за футбол трябва да се „разработят” няколко часа преди мача – накарайте детето да се поразходи, за да свикне с тях. Хубаво е ако по време на игра детето има възможност да си смени обувките – така ще свикне най-добре с тях и ще играе по-леко.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.