0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как правилно да изберем летни обувки за детето

Лятото е време за дълги разходки, пътувания, отпуска на морето и много други дейности на открито. В зависимост от това как ще протече ваканцията за детето, то ще има нужда от различен тип обувки. По света използват различни типове летни обувки, някои от тях доста екзотични за нашите ширини. Различните видове летни обувки, популярни сред децата в България са: сандали, чехли, кроксове, джапанки, летни обувки и мокасини и разбира се къде без летните маратонки и кецове.

Как да изберем летни детски обувки

Обувките за деца трябва да бъдат качествени, удобни, безопасни и красиви. Много родители си задават въпроса: трябва ли летните обувки да имат ортопедични качества? Отговорът на този въпрос зависи от това дали детето изобщо трябва да носи такъв тип обувки. Ако ортопедът на детето е направил необходимите изследвания и е преценил, че детето има деформация, изискваща носенето на ортопедични сандали, то те трябва да имат такива ортопедични свойства като: твърда задна част, анатомична стелка, невисок ток, еластична подметка, здрави закопчалки.

За здрави малки деца много по-подходящи са профилактичните сандали, със стелка супинатор и подходяща форма. След седмата година стъпалата на детето вече са напълно оформени и такива обувки няма да му трябват. През лятото е много полезно да се ходи бос, само че се убедете, че детето няма да се нарани.

Какви трябва да бъдат летните обувки?

Преди да закупите летни детски обувки трябва да ги оцените по няколко критерия:

  • Безопасност. Летните детски обувки трябва да бъдат подсилени и много здрави в предния им край, поради факта, че децата все подритват нещо и тичат изключително много през лятото и обувката трябва да е устойчива на удари, огъване и износване.
  • Материали. Ако не става въпрос за съвсем отворените чехли и сандали, препоръките са към обувките от естествени материали от вътрешната им страна, защото те осигуряват добър въздухообмен. Най-добре е да избирате сандали от естествена кожа. Също така обърнете внимание на моделите с коркови подметки. Това е естествен материал, който приема формата на стъпалото на детето.
  • Форма. Конструкцията на обувките трябва да бъде максимално отворена, за да не се потят краката.
  • Удобство. Обувките трябва добре да обхващат стъпалото, да не са нито много големи, нито много малки и да бъдат удобни за детето.
  • Цена. Тя зависи от качеството на изделията. Хубавите обувки рядко са евтини, а със здравето на децата не се правят компромиси.

И накрая, помогнете и на себе си и позволете на детето само да избере дизайна на любимите си летни обувки. Така и вие ще сте доволни и детето ще е щастливо.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.