0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Деца на високи токчета

Американските дизайнерки и приятелки Брита Бейкън (Britta Bacon) и Хейдън Портър (Hayden Porter) измислили обувки с токчета за малки момиченца на възраст до половин година.

По думите на изобретателките обувчиците не са предназначени за ходене: при съвсем малко натоварване меките токчета лесно се смачкват. Тези обувки са наречени Heelarious и имат единствено декоративна функция.

Хейдън обожава обувките на високи тънки токчета. Но идеята да създаде такива за бебета дошла в главата именно на Брита. По време на празненството за рождения ден на дъщеря ѝ Кайли, която ставала на 4 години, Бейкън се сетила за страстта на приятелката си към високи токчета. Брита си помислила, че би било весело и необичайно ако може да обува бебето Кайли в обувки на токчета за празниците.

В САЩ тези екстравагантни обувчици се радват на голям успех, особено сред младите майки, които се водят от модните тенденции. Чифт такива обувки струва около 35 долара. Част от моделите са кръстени на децата на дизайнерите им: Kayla (леопардови), Brooke (зебра), Kate (шоколадово-кафяви). Също така има и черни лачени обувки, червени, ярко розови и нежно розови модели. Всъщност последните имат отворен нос и кокетни панделки в допълнение. Всеки чифт се продава в опаковка във вид на дамска чантичка.

Дизайнерките не са се спряли до създаването единствено и само на „обувки за мацки”, те измислили и няколко модели ботушки в каубойски стил. Забавните обувки са изработени от лачена кожа, имат копринена подплата и висок дебел ток. За да не се чувстват пренебрегнати момчетата са измислили подходящи модели – черни ботушки със шпори, изработени от сребриста тъкан. За момичетата са предназначени ботушките, които имат украсени с различни тъкани шпори във формата на сърце.

Разбира се, много от хората не смятат, че тези обувки са мили и смешни. След пускането на колекцията, последвала рязка негативна реакция от страна на организацията за защита на децата. Директорът на британската благотворителна организация Kidscape, Клод Найтс подложил обувките на голяма критика: „Време е родителите да се осъзнаят и да позволят на децата да бъдат деца. Те не са кукли!“. Кристофър Клок, ръководител на дружеството за защита на децата от насилие (NSPCC), заявил следното: „Това е отличен повод за безпокойство относно популярността на новите тенденции за производство на напълно неподходящи обувки и облекла за деца“.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.