0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Ортопедични стелки

Ортопедичните стелки подаряват здраве на детските крачета

Здравето на децата е най-голямото богатство и притеснение за всички родители. Затова то трябва да бъде предпазвано още от ранна детска възраст.

Много родители не обръщат достатъчно внимание на здравето и развитието на детските стъпала и след това съжаляват за този свой пропуск. Неправилно подбраните детски обувки могат не само да развалят походката, но и да нарушат кръвообращението на краката, а също така да предизвикат сериозни проблеми в развитието на опорно-двигателния апарат и гръбначния стълб, които ще доведат до още по-големи здравословни проблеми у детето. Ето защо не бива да подценявате значението на обувките за развиващия се детски организъм. Ако нямате възможност да закупите ортопедични обувки или тяхната стойност е прекалено висока за Вас, то тяхна алтернатива могат да бъдат ортопедичните стелки за деца. Те ще помогнат не само за правилното развитие на стъпалото, но и ще допринесат за лечението и профилактиката на опорно-двигателния апарат.

Ортопедичните стелки за деца изпълняват следните важни функции и правят обувката много по-удобна: предпазваща функция; възстановяване и нормализиране на кръвообращението на стъпалата, пръстите и краката; поемат динамичното и статично натоварване, особено при палавите деца, които са постоянно в движение; намаляват вероятността от деформации на стъпалото и развитието на плоскостъпие; предотвратяват отичането на краката и разширените вени; предпазват от образуването на нодули, костни и други мазоли. Прочети още

 


Как да изберем правилните стелки? За ползата от ортопедичните стелки - супинатори

Винаги е по-лесно да предотвратим заболяванията, вместо да ги лекуваме в последствие. Именно затова особено важен е въпросът за стелките като профилактика и средство за лечение на деформациите на стъпалото още от най-ранна детска възраст.

Изготвяне на индивидуални ортопедични стелки за деца

Във връзка с изработването на стелки за лечение е необходимо да сте запознати с анатомичните особености на стъпалото.

Докато детски ортопедични стелки за профилактика могат да се закупят от магазините, то за изработването на ортопедични стелки за лечение на деформации на детското стъпало е необходимо да се посети специалист.

Ортопедичните стелки за лечение на деформации се изработват индивидуално, според конкретно получените резултати за детското стъпало. И ако преди, за тяхното изработване се е правила отливка от гипс, то днес вече широко се използват компютърните технологии. Специален компютърен софтуер позволява да се получат данни за общото състояние на стъпалата и техните части, над които се осъществява най-голям натиск. Тази информация се взима под внимание при изработването на индивидуални стелки, подходящи за детето, което минава компютърна диагностика. Като цяло, изготвените стелки с помощта на данните от компютърната диагностика, спомагат за решаването на проблеми при прояви на плоскостъпие и помагат в лечението на други заболявания, свързани с деформацията на стъпалата. Прочети още

 


Амортизиращи стелки за профилактика на плоскостъпие при деца

Още от раждането, родителите чакат с нетърпение първите стъпки на своето малко съкровище. Увековечаваме успешните (и неуспешни) опити с видео камери. Публикуваме снимките в социалните мрежи. Рядко обаче си даваме сметка, че именно в тези моменти започва формирането на детското ходило. И неговото правилно развитие зависи до голяма степен от обувките, които ще изберем.

Амортизиращите стелки са профилактика срещу дюстабан, която гарантира не само правилното развитие на стъпалото, но и съдейства при оформяне на походката и цялостния опорно-двигателен апарат.

Ходилата на човек са сложен механизъм и ако позволим възникването на проблеми още от най-ранна възраст, в по-късните години може да се появят оплаквания в коленете и дори тазобедрените стави, заради по-тежкото натоварване, на което са подложени.

Съществуват различни видове ортопедични амортизиращи стелки, но всички те се изготвят по индивидуални размери. Обикновено амортизиращите стелки не обхващат цялата дължина на детското ходило, а само три четвърти от него. Това се дължи на факта, че основните нарушения в развитието обикновено възникват около петата. Затова амортизиращите стелки за деца не достигат до пръстите и не пречат при ходенето. С амортизиращи стелки за профилактика на плоскостъпие крачето не само се чувства удобно, но и е насочено в правилната посока. Главната цел на амортизиращите стелки е правилното формиране на ходилото или по-точно – на неговия свод и наклона на крака към вътрешната страна. Прочети още