0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Амортизиращи стелки за профилактика на плоскостъпие при деца

Още от раждането, родителите чакат с нетърпение първите стъпки на своето малко съкровище. Увековечаваме успешните (и неуспешни) опити с видео камери. Публикуваме снимките в социалните мрежи. Рядко обаче си даваме сметка, че именно в тези моменти започва формирането на детското ходило. И неговото правилно развитие зависи до голяма степен от обувките, които ще изберем.

Амортизиращите стелки са профилактика срещу дюстабан, която гарантира не само правилното развитие на стъпалото, но и съдейства при оформяне на походката и цялостния опорно-двигателен апарат.

Ходилата на човек са сложен механизъм и ако позволим възникването на проблеми още от най-ранна възраст, в по-късните години може да се появят оплаквания в коленете и дори тазобедрените стави, заради по-тежкото натоварване, на което са подложени.

Съществуват различни видове ортопедични амортизиращи стелки, но всички те се изготвят по индивидуални размери. Обикновено амортизиращите стелки не обхващат цялата дължина на детското ходило, а само три четвърти от него. Това се дължи на факта, че основните нарушения в развитието обикновено възникват около петата. Затова амортизиращите стелки за деца не достигат до пръстите и не пречат при ходенето. С амортизиращи стелки за профилактика на плоскостъпие крачето не само се чувства удобно, но и е насочено в правилната посока. Главната цел на амортизиращите стелки е правилното формиране на ходилото или по-точно – на неговия свод и наклона на крака към вътрешната страна.

Качествените и правилно изработени амортизиращи ортопедични стелки за профилактика на дюстабан се изготвят само по поръчка. За производството им се използват специални материали, които приемат формата на детското краче. Амортизиращите стелки трябва да са леки и здрави, така че детето да не ги усеща при движение.

Качествените амортизиращи стелки ще служат дълго време и могат да се ползват с няколко чифта обувки преди да се износят.

Амортизиращите ортопедични стелки се използват не само за профилактика, но и за лечение на отклонения в развитието на стъпалото. Едно от тези нарушения е валгуса на петите. В този случай амортизиращите ортопедични стелки се носят до тригодишна възраст.Качествените амортизиращи стелки за профилактика на дюстабан при децата са подходящи за всеки вид обувки, но най-често се слагат в спортните, за да поддържат стъпалото в правилната позиция.

Днес много от учениците в по-долните класове се оплакват и от заболявания като сколиоза или изкривяване на гръбначния стълб. В този случай амортизиращите ортопедични стелки биха могли да повлияят благоприятно. Амортизиращи ортопедични стелки са задължителни и ако детето страда от вроден еквиноварус - деформация, налична при новородени, при която стъпалото е извъртяно навътре.

Ако лекарят ви е препоръчал амортизиращи ортопедични стелки, сигурно ще сте облекчени да разберете, че грижата за тях е лесна. Трябва само да следвате няколко прости правила. Не сушете амортизиращите ортопедични стелки на парното или край друг източник на топлина – тяхната форма е получена чрез термична обработка и рискувате да я повредите. Ако нагреете амортизиращите стелки до около сто градуса, размерите й може да се променят.

Амортизиращите стелки имат дълъг срок на живот и ще ви служат дълго време, докато крачето на детето порасне с два размера. Важно е, обаче, да помните, че амортизиращи ортопедични стелки за профилактика на дюстабан трябва да се купуват само от специализирани магазини.

Можете да разгледате предлаганите от онлайн магазин Perfection стелки за деца

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.