0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Как да изберем правилните стелки? За ползата от ортопедичните стелки - супинатори

Винаги е по-лесно да предотвратим заболяванията, вместо да ги лекуваме в последствие. Именно затова особено важен е въпросът за стелките като профилактика и средство за лечение на деформациите на стъпалото още от най-ранна детска възраст.

Изготвяне на индивидуални ортопедични стелки за деца

Във връзка с изработването на стелки за лечение е необходимо да сте запознати с анатомичните особености на стъпалото.

Докато детски ортопедични стелки за профилактика могат да се закупят от магазините, то за изработването на ортопедични стелки за лечение на деформации на детското стъпало е необходимо да се посети специалист.

Ортопедичните стелки за лечение на деформации се изработват индивидуално, според конкретно получените резултати за детското стъпало. И ако преди, за тяхното изработване се е правила отливка от гипс, то днес вече широко се използват компютърните технологии. Специален компютърен софтуер позволява да се получат данни за общото състояние на стъпалата и техните части, над които се осъществява най-голям натиск. Тази информация се взима под внимание при изработването на индивидуални стелки, подходящи за детето, което минава компютърна диагностика. Като цяло, изготвените стелки с помощта на данните от компютърната диагностика, спомагат за решаването на проблеми при прояви на плоскостъпие и помагат в лечението на други заболявания, свързани с деформацията на стъпалата.

Видове стелки. Какво да следваме при покупката?

Днес съществуват множество видове стелки:

  • масажни стелки;
  • силиконови стелки;
  • еднократни стелки;
  • спортни стелки;
  • стелки, изработени от гел;
  • термо стелки и други.

Подходящо подбраните стелки способстват за правилното формиране на стъпалата на вашето дете. Именно затова лекарите препоръчват от най-ранно детство при избора на детски обувки да обърнете внимание на стелките.

Въздействието на стелките върху стъпалата се състои в това, че те са способни да намалят натоварването на стъпалото при ходене, да намалят амортизацията на гръбначния стълб и ставите на краката при движение, да поддържат свода на стъпалата в анатомично правилно положение, осигурявайки хигиена на краката.

Детски обувки: на какво да обърнем внимание

Ортопедичните детски обувки биват 2 вида: такива, които се произвеждат индивидуално и обувки серийно производство. Лечебните ортопедични детски обувки са изработени индивидуално по отпечатъка в съответствие с компютърната диагностика.

Интернет магазин за детски обувки Perfection Ви предлага огромен избор от детски ортопедични обувки и стелки, както родно производство, така и на чуждестранни производители. При избора на модел е необходимо да обърнете внимание на наличието на ортопедични стелки, формата и височината на тока. Задната част на обувките трябва да бъде твърда и добре да фиксира крака. При това обърнете внимание и на супинатора. При висок свод е необходимо да купите по-голяма възглавничка-супинатор, а при по-нисък - съответно по-тънка. Ако нямате специални препоръки от ортопед, то обувките трябва да изпълняват профилактична роля.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.