0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Ортопедичните стелки подаряват здраве на детските крачета

Здравето на децата е най-голямото богатство и притеснение за всички родители. Затова то трябва да бъде предпазвано още от ранна детска възраст.

Много родители не обръщат достатъчно внимание на здравето и развитието на детските стъпала и след това съжаляват за този свой пропуск. Неправилно подбраните детски обувки и стелки могат не само да развалят походката, но и да нарушат кръвообращението на краката, а също така да предизвикат сериозни проблеми в развитието на опорно-двигателния апарат и гръбначния стълб, които ще доведат до още по-големи здравословни проблеми у детето. Ето защо не бива да подценявате значението на обувките за развиващия се детски организъм. Ако нямате възможност да закупите ортопедични обувки или тяхната стойност е прекалено висока за Вас, то тяхна алтернатива могат да бъдат ортопедичните стелки за деца. Те ще помогнат не само за правилното развитие на стъпалото, но и ще допринесат за лечението и профилактиката на опорно-двигателния апарат.

Ортопедичните стелки за деца изпълняват следните важни функции и правят обувката много по-удобна:

  • предпазваща функция;
  • възстановяване и нормализиране на кръвообращението на стъпалата, пръстите и краката;
  • поемат динамичното и статично натоварване, особено при палавите деца, които са постоянно в движение;
  • намаляват вероятността от деформации на стъпалото и развитието на плоскостъпие;
  • предотвратяват отичането на краката и разширените вени;
  • предпазват от образуването на нодули, костни и други мазоли.

Ортопедичните стелки за деца се изработват само от екологично чисти и естествени материали, като естествена кожа, микропорести материали и други. Те имат специално изработени напречни и надлъжни супинатори. Материалите, от които са изработени, им позволяват да се почистват лесно и да не попиват миризма и влага.

Защо да използваме ортопедични стелки за деца? Статистиката показва, че повече от 40% от населението страдат от заболявания на стъпалата, най-разпространено сред които е плоскостъпието и още 30% страдат от заболявания на опорно-двигателния апарат. Затова най-добрият и относително евтин способ за профилактика на дадените заболявания се явява покупката на ортопедични стелки. С тяхна помощ всеки един чифт обувки може да се превърне в профилактичен, в това число и едни от най-евтините модели. Основна грешка, която допускат родителите, е да купуват обувки, които са много по-големи с цел по-продължително носене. В този случай ортопедичните обувки не могат да помогнат, а напротив, те стават причина за възникването на проблеми със стъпалата, защото напречните и надлъжните супинатори не се намират по местата си. Това често се случва поради високата цена на детските обувки, особено на ортопедичните, а също така и заради ограничените финансови ресурси на родителите и бързото израстване на детските крака. Въпреки това, много по-лесно е да закупите подходящите обувки, които не са непременно скъпи и ортопедични, само трябва да използвате аксесоар за обувки – ортопедични стелки за деца, които ще направят всяка една обувка профилактична. Такава двойна покупка при всяко положение ще Ви излезе по-евтино от покупката на профилактични обувки.

Профилактиката на всички горепосочени здравословни проблеми е винаги по-лесна, отколкото последващите корекции и скъпоструващи лечения. Ортопедичните стелки за деца са най-простият способ да избегнете много сериозни бъдещи здравословни проблеми. И най-важното - те ще подарят на децата удобни и комфортни обувки, които ще служат за доброто предпазване на стъпалата и разпределение на натоварването. Освен това, ако обувките имат тънки подметки не е необходимо да обувате три чифта чорапи, много по-лесно е да си купите подплатени ортопедични стелки. В края на краищата здравето – това е най-голямото ни богатство.

 

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.