0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Какво трябва да знаете като избирате детски чорапи

Много е написано и изговорено за правилния избор на обувки за децата, но чорапите са също толкова важни за здравето и комфорта на детето.

Чорапите във вида, в който ги познаваме днес, се гордеят с над 130 годишна история, но остават невъзпети герои (… е не са идеалната муза). Рядко им отдаваме почит за ентусиазма и верността, с която следват дълга си.

Затова следващия път, когато купувате за гардероба на детето тези скромни, но така незаменими слуги, помнете някои важни правила:

Винаги купувайте най-доброто, което можете да си позволите. Много евтините чорапи често съдържат висок процент изкуствени влакна с ниско качество. Те се износват лесно, в тях краката на детето се потят, развиват се бактерии, а оттам и неприятна миризма. Едва ли има родител, които би искал това;
Търсете естествени влакна. Памукът се препоръчва в по-топлите месеци, а вълната – при по-студено време. Но и двата вида чорапи осигуряват удобство и защита от влагата във всеки сезон. Имайте предвид, че децата са по-активни от възрастните, стоплят се много лесно и ако обувките им са дебели, не е необходимо да ги навличате прекалено много;
Размерът има значение. Когато чорапите на детето са твърде малки, те му стягат, пречат на движенията и могат да причинят деформации на стъпалото. Ако пък са твърде големи се набират под стъпалата, убиват, а и могат да станат причина детето да се спъне в тях;
Търсете детски чорапи с еластични влакна. Ликрата и еластанът са най-подходящите влакна, които придават еластичност на чорапа и му помагат да прилепне като втора кожа към стъпалото. Не купувайте обаче чорапи с повече от 5% съдържание на ликра, освен ако не са препоръчани от педиатър;
Нееластични чорапи. Те са подходящо решение за децата, страдащи от болести на съвремието ни като диабет, лошо оросяване на крайниците, затлъстяване и др.

Чорапи с „екстри”. Често детските чорапи са снабдени с допълнителни предимства, в зависимост от конкретната им функция. Най-често „екстрите” са:

  • Подсилени на ходилото за по-голямо удобство и защита;
  • „Вентилиращи” дупчици за по-добра проветривост;
  • Подсилени на петите и около пръстите - за издръжливост и защита;
  • По-широки и качествени ластици, за да не се свличат;
  • Хавлиени приставки за допълнителна защита на ключови места.

Лесно е да мислим за чорапите като „просто чорапи”. Но дали тези елементи от детския гардероб не заслужават да им обърнем малко повече внимание, грижейки се по този начин и за здравето на децата? Заслужава си с малко внимание при покупката на новия чифт чорапи да спестите на детето доза неудобство, болки и раздразнения.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.