0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Съветите на лекарите относно детските обувки

В днешно време на пазара има изключително голямо разнообразие от детски обувки. И понеже знаем колко са заети днешните родители, предлагаме Ви синтезирана най-важната информация за това как да се ориентирате в морето от предложения и да откриете точните обувки за вашето хлапе.

1. Обувките – те са не само мода и красота, но от зависи правилното развитие и здравето за детето. Деформациите на стъпалата водят до редица други проблеми, като от това могат да пострадат коленните, а също така и тазобедрените стави, гърба (изкривяване на стойката), могат също така да се нарушат функциите на вътрешните органи. Правилно подбраните обувки могат да предпазят детето от такива проблеми със здравето. Именно затова родителите следва сериозно и съвестно да подходят към избора на детски обувки, маратонки, ботушки, но не бива да се подценяват и по-отворените обувки като сандали и чехли например.

2. Идеалните обувки за деца не трябва да имат мека и съвсем равна подметка. Те нямат абсолютно нищо общо с цвичките и гумените ботуши.

3. Обувките трябва да фиксират стъпалото с всичките му издутини и извивки. Колкото по-висока е задната част, толкова по-добре.

4. Идеалните обувки имат ток от два до три и половина сантиметра. Съчетанието между тясна предна част и висок ток е изключително опасно за здравето на предния свод на стъпалото.

5. Моделите обувки за момичета с висок ток няма да навредят при кратковременно носене (за една вечер или за кратка разходка). Постоянното носене на такива обувки не е препоръчително, затова е по-добре детето да се преобуе.

6. Кецовете и маратонките, които са безформени с плоска стелка отвътре е по-добре да бъдат избягвани. Най-добре изберете модел с анатомична стелка, който има супинатор вътре, а също така е с достатъчно твърда пета.

7. Вкъщи, ако подът Ви е абсолютно равен, не се препоръчва ходенето бос. Ходенето по такава повърхност фиксира неправилно стъпалото. Ходенето бос е полезно ако теренът е трева, чакъл, морски пясък. Вкъщи детето трябва да ходи по масажно килимче и да търкаля предмети като точилка или дървено сметало с крака.

Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.