0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Видове ортопедични детските обувки

Формирането на стъпалата на детето става до седемгодишна възраст, затова е много важно да направите правилния избор във времето от покупката на първите обувки за прохождане до обувките за училище. Те трябва да бъдат не само комфортни и удобни, но и да притежават редица качества, присъщи на ортопедичните обувки, които допринасят за правилното формиране на крака и предотвратяват изкривяването и различните деформации.

Детски ортопедични обувки

Повечето родители са свикнали да наричат оропедични обувките, които имат поне едно ортопедично свойство, въпреки че от гледна точка на Министерството на здравеопазването това е неправилно. Съществуват няколко типа детски ортопедични обувки, които можете да намерите: анатомични; профилактични; ортопедични.

Какво представляват тези видове обувки?

  1. Анатомични обувки. Те са предназначени за всички деца с правилно оформени стъпала. Носенето на такива обувки се препоръчва до седемгодишна възраст, докато трае формирането на стъпалото на детето. Те имат достатъчно твърда задна част, която способства за правилното фиксиране на крака, скрит ток и анатомична стелка със супинатор, който предотвратява развитието на плоскостъпие.
  2. Профилактични обувки. За разлика от анатомичните модели те имат т.нар. ортопедичен ток на Томас. Те са предназначени за деца със здрави стъпала, а също така и за леки нарушения в развитието на стъпалата. Ако детето Ви има нужда от лечебни обувки най-добре е да се обърнете към ортопед преди да закупите дадени обувки. Той ще Ви обясни какви обувки е необходимо да закупите, дори може да назове и конкретната марка.
  3. Ортопедични обувки. Те имат доста по-сложна конструкция от анатомичните и моделите за профилактика. Снабдени са с висока и твърда задна част; закопчалки, които здраво фиксират крака; ортопедична стелка, която лесно се измъква и дава възможност да се постави направена по поръчка стелка, която кара крака да стои в правилната позиция. Децата, които нямат проблеми със стъпалата, нямат нужда от ортопедични обувки, те само ще ги измъчват. Този тип обувки трябва да притежават сертификат, който им дава правото да се наричат ортопедични.
Размерът не е наличен в момента. Въведете Вашите данни и ние ще Ви уведомим при получаването му.