0 Количка
Вашата кошница е празна. Моля изберете продукти от каталога.
Към каталога

Определяне на размер на детските обувки

Много е важно при избора на обувки за вашето дете да определите правилно точния размер. Ако при възрастните лошият избор на обувки води само до дискомфорт и леки наранявания като пришки, то за децата към това се добавя още риска от малформации на стъпалото, които могат да окажат влияние върху други аспекти на здравето.

При избирането на детски обувки е важно също да имате предвид бързия растеж на детското краче. Ако днес детенцето Ви носи един размер обувки, то след месец те вече може да му убиват. Затова, ако купувате сандалки на детенцето си в ранна пролет, оставете малко свободно място в обувчицата, за да може крачето да е свободно след 2 месеца. Така и Вие, и вашите малки палавници ще сте доволни.

Нещо повече, за да направите правилния избор при покупка, трябва внимателно да измерите стъпалото на крачето, след това да проверите получените стойности в таблиците за размери на детските обувки и ще получите точния размер на обувката на Вашето дете.

Определете точния размер обувки на вашето дете с Шаблона на размерите на Perfection

 

Много родители все още се доверяват само на пробата на обувките, като се ръководят от чувствата на детето и това което то казва. Не е нужно да питате детето "Обувката стегната ли е?", защото децата нямат достатъчно опит и не могат адекватно да Ви отговорят. По време на пробването детето не разполага с време, за да свикне с новите обувки, така че дори и тесни обувки може да изглеждат "Точни".

Измерването на стъпалото на детето в никакъв случай не трябва да се прави във въздуха, тъй като неговият размер се увеличава от тежестта. По същата причина е добре измерването да се направи в края на деня и с чорапи средна дебелина. Така че поставете крачето на детето върху лист хартия на пода, прехвърляйки теглото върху него и леко го очертайте с молив, придържайки се възможно най-близо до стъпалото. 

Следете пръстчетата на крачето да са опънати добре. Това трябва да се направи и за двете крачета, тъй като може да има разлика в големината и е най-добре да сте сигурни. 

След това измерете получения контур с линийка или рулетка от петата до най-дългия пръст (обикновено палеца). Измерване само на стъпалото е възможно само при непроходили бебета, тъй като обувките при тях не са за ходене и нямат същото натоварване.
Дължината на стъпалото трябва да си запишете в милиметри. Ако е необходимо закръгляне, то се прави към по-голямото число.

  

 

Препоръчителна таблица с размери на детски обувки

 

 

Размери Буйки Беко

                                                    

 

Важно: възможно е разминаване на размерите показани в Препоръчителната таблица по горе и размерите на стелките на обувките, предлагани от онлайн магазин за детски обувки Perfection. Ако желаете съвсем точно измерване на стелка на определен артикул, обърнете се към нашите оператори на посочените в онлайн магазина форма за обратна връзка или телефоните ни за контакт.